Translate

duminică, 6 octombrie 2013

ATAC LA ADOBE

Atac informatic la Adobe. Hackerii au furat datele a 2,9 mil.clienţi

Compania Adobe Systems a anunţat că serverele sale au fost victima unui atac informatic prin care hackerii au obţinut acces la datele personale a 2,9 milioane de clienţi, inclusiv privind carduri de debit şi de credit.
Hackerii au piratat totodată codul-sursă al Adobe Acrobat, folosit pentru crearea de documente PDF, şi al soft-urilor ColdFusion şi ColdFusion Builder, folosite la crearea de aplicaţii internet.
Compania cu sediul la San Jose (California) şi-a cerut scuze şi a subliniat că lucrează împreună cu partenerii săi externi, bănci şi agenţii federale de aplicare a legii pentru a limita la minim intruziunile în conturile clienţilor şi pentru a-i trage pe răspundere pe cei responsabili de atac. Adobe a anunţat de asemenea că resetează parolele clienţilor afectaţi din întreaga lume şi i-a prevenit pe utilizatori să-şi schimbe parolele folosite şi la alte site-uri.
 "Atacurile cibernetice sunt una din realităţile nefericite ale lumii afacerilor de astăzi", a remarcat pe blogul său Brad Arkin, director pentru securitate la Adobe.
Sursa: www.capital.ro05.10.2013

luni, 30 septembrie 2013

BICARBONATUL

Bicarbonatul de sodiu este acel praf alb magic   ! Cum  asa ?  Va descriu mai jos doar 40 de posibilitati de intrebuintare  :

bicarbonatul si dintii

1. Faceti pasta de dinti


O pasta de dinti formata din bicarbonat de sodiu si solutie 3 % peroxid de oxigen  , poate fi folosit ca o alternativa la pastele fara fluor din comert . Sau pur si simplu  ,
100_4011-350x250
va bagati periuta in borcanelul din baie cu bicarbonat si sa-l folositi ca atare pentru o curatare suplimentara  .

 . Improspatati-va gura !
bicarb_FGfh
Puneti o lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar cu apa , clatiti energic , scuipati , poi clatiti cu apa . Mirosurile sunt neutralizate  , nu doar acoperite  .

 3. Inmuiati dispozitivele orale
ortodontie-02

Inmuiati dispozitivele orale  ( precum aparate dentara  , gutiere , proteze , recipiente pentru pastrare )  intr-o solutie din 2 lingurite de bicarbonat dizolvat intr-un pahar sau un recipient mic cu apa  calduta  . Bicarbonatul  desprinde resturile alimentare si reutralizeaza mirosurile pentru a pastra dispozitivele curate . Puteti de asemenea sa periati dispozitivele orale direct cu bicarbonat .

 4. Folositi ca scrub pentru fata sau exfoliant pentru corp
scrub facial cu bicarbonat exfoliant
 pentru corp

Oferiti-va un masaj abraziv inviorator pentru fata sau corp . Faceti o pasta  din 3 parti bicarbonat si o parte apa . Masati bland in sensul circular  pentru a exfolia celulele moarte ale epidermei . Apoi clatiti . Procedeul este destul de bland , dar ar fi mai bine sa il folositi o data la 2 zile .  Se poate folosi si zilnic in cazul tenurilor cu probleme .

 5. Evitati deodorantul agresiv
Transpirati-excesiv--Ce-puteti-face

Pudrati-va axila cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile

 6. Folositi ca antiacid
gastrita

Bicarbonatul de sodiu  este un antiacid si eficient pentru a usura arsurile sau durerile de stomac , si/ sau indigestia acida .  Urmati indicatiile  de pe pachetul de bicarbonat .

 7. Tratati piscaturile de insecte si mancarimile de piele
tantar

Pentru piscaturile de insecte , faceti o pasta de bicarbonat si apa  , apoi aplicati pe zona afectata . Pentru mancarimile de piele , faceti un scub cu bircarbonat imediat dupa dus , pe pielea umeda  .

 8. Obtineti un sapun de maini care inmoaie pielea
mainile si bicarbonatul

Evitati sapunurile dure si eliminati bland murdaria intrata in piele , neutralizand si mirosurile , folosind o pasta din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa , sau 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte sapun bland de maini , apoi clatiti .

 9. Ajutati-va parul
Bicarbonat si sampon

Otetul este uimitor pentru par , dar si bicarbonatul are rolul lui la dus . Presarati un pic de bicarbonat  in palma impreuna cu samponul dumneavoastra favorit . Samponati normal si clatiti temeinic – bicarbonatul ajuta la eliminarea rezidurilor lasate de produsele de coafat , astfel incat parul dumneavoastra va fi mai curat si mai usor de aranjat .

 10. Curatati pieptenii si periile
perie-scalp-curatare

Pentru un par lucios , cu multa stralucire  , pastrati pieptenii si periile curate . Inlaturati uleiurile naturale secretate de par si resturile de produse de coafat prin inmuierea pieptenilor si a periilor intr-o solutie dintr-o lingurade bicarbonat  si o mica cantitate de apa . Clatiti si permiteti sa se usuce .

 11 .Pregatiti o baie care sa inmoaie  pielea uscata
5

Adaugati jumatate de ceasca  de bicarbonat de sodiu in apa  din cada pentru a neutraliza acizii de pe piele si pentru a va ajuta la curatarea uleiurilor si a traspiratiei . Va veti simti pielea foarte fina . Sau concentrati-va  doar asupra picioarelor . Dizolvati 3 linguri de bicarbonat  de sodiu intr-un lichean sau o cadita cu apa calduta si inmuiati-va picioarele . Apoi frecati usor .


CURATENIE

 12. Faceti un abraziv fin pentru suprafete
8_30_prd

Pentru curatatea sigura si eficienta a cazilor de baie , a placilor de gresie si faianta , a chiuvetelor – chiar si a faiantei din fibra de sticlz sau lucioasa  – presarati usor bicarbonat pe  un burete curat  si umed si frecati cade obicei . Clatiti bine si stergeti . Pentru extra-curatate  , faceti o pasta din bicarbonat de sodiu , sare grunjoasa si detergent lichid de vase – lasati-o sa actioneze putin , apoi frecati .

 13 .Spalati farfuriile , oalele  si tigaile cu mana
imagescam57f43

Adaugati 2 linguri cu varf de bicarbonat  ( impreuna cu detergentul de vase ) in apa cu care spalati vesele  , pentru a ajuta la indepartarea grasimii si a resturilor de alimente de pe farfurii , oale si tigai . Pentru cratitele in care s-a gatit si s-a uscat grasimea pe ele  , mai intai  inmuiati-le in apa cu detergent si bicarbonat , poi puneti bicarbonat pe un burete umed si frecati cu aceasta pudra  neabraziva .

 14. Improspatati buretii
Inmuiati buretii care miros a vechi intr-o solutie puternica de bicarbonat de sodiu pentru a scapa de mizerie  ( 4 linguri de bicarbonat dizolvate intr-un litru de apa calduta  ) .

 15. Curatati cuptorul cu microunde
Bicarbonatul pe un burete umed curatata delicat interiorul i exteriorul cuptorului cu microunde si nu lasa urme de chimicale cu miros puternic . Clatiti apoi bine .

 16. Lustruiti argintaria
Folositi o pasta formata din 3 parti de bicarbonat de sodiu si o parte apa  . Frecati argintaria cu aceasta pasta  , folosind o carpa  moale  sau un burete  . Clatiti bine si uscati pentru tacamuri stralucitoare din inox si argint .

 17. Curatati ibricele de cafea si ceai
Inlaturati petele de cafea si ceai si eliminati si gustul amarui spaland ibricele si cafetierele cu o solutie dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat  intr-un litru de apa calduta .

 18. Curatati cuptorul
Presarati bicarbonat pe podeaua cuptorului . Stropiti cu apa sa umeziti bicarbonatul . Lasati sa stea peste noapte  . Dimineata frecati , razuiti bicarbonatul si eliminati murdaria cu un burete sau cu un aspirator si clatiti .

 19. Curatati podelele
Indepartati urmele si mizeria (fara urme nedorite de zgarieturi )  de pe podelele nelacuite sau dale de gresie ori marmura  , folosind o solutie  dintr-o jumatate de ceasca de bicarbonat intr-o gateala cu apa calduta  – stergeti cu mopul  si clatiti pentru o podea stralucitoare  .

 20. Curatati mobila
Curatati si indepartati urmele  ( inclusiv de creion  ) de pe pereti si mobila vopsita , aplicand bicarbonat de sodiu pe un burete umed si fracand delicat  . Stergeti cu o carpa moale  si uscata  .

 21 . Curatati perdelele de dus
Curatati si dezodorizati  perdeaua din vinil de la cabina de dus , presarand direct bicarbonat pe un burete umed sau pe o perie  . Frecati perdeaua de dus , apoi clatitit . Lasati-o sa se usuce atarnata  .

 22. Dati-i mai multa putere detergentului lichid de rufe


Oferiti extra curatire adaugand rufelor dumneavoastra o jumatate de ceasca de bicarbonat  pentru a face detergentul lichid de rufe sa actioneze mai puternic  . Sau puteti sa adaugati o jumatare de ceasca de bicarbonat  la ciclul de clatire al masinii pentru cearsafuri si prosoape mai proaspete  , sau pentru a neutraliza mirosul hainelor cu care mergeti la sala  sau in care munciti in gradina  sau bucatarie .

 23 .Curatati si improspatati echipamentele sportive
4 linguri de bicarbinat intr-un litru de apa  – pentru a acurata si dezodoriza echipalentele sportive  imbacsite de mirosuri . In genti si suhe presarati bicarbonat de sodiu  si lasati sa actioneze peste noapte  . Apoi scuturti sau aspirati bine .

 24 .Indepartati petele de ulei si grasime
Folositi bicarbonatul pentru a curata urmele de ulei si grasime din garaj sau de pe aleea de la intrate  . Presarati bicarbonat lasati 30 de minute apoi frecati cu o perie  .

 25. Curatati bateriile
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a inlatura urmele de coroziune lasate de acidul de baterie in autoturism , masina de tuns iarba  , etc !

sursa; primita pe e-mail de la DD






 su

vineri, 6 septembrie 2013

NU DOAR IN ROMANIA SE PUTEA INTAMPLA !!

Moartea unui copil este o tragedie, faptul ca a fost omorat de cainii maidanezi, transforma tragedia intr-o crima oribila comisa de cei care trebuiau sa rezolve problema animalelor de pe strazi, zic eu  .
 Este o stare care treneaza de zeci de ani, fara a fi rezolvata, dar de aici pana la expresia '' DOAR  IN  ROMANIA  SE  PUTEA INTAMPLA '' (strig de nervi si indignare  ) este o cale lunga ; cum poate un cetatean , care se declara si un bun roman, sa-si puna kkt  in cap, sa-l guste si apoi sa-l arunce cu nonsalanta in fata tuturor romanilor sub eticheta '' doar in Romania se poate intampla '' 
Iaca stimate cetatene , ''bun roman'' , ca nu doar in Romania se pot intampla tragedii provocate de animalele salbatice ( multi maidanezi pot fi catalogati ca animale salbatice , fara a gresi ) ;
- da o fuga la  Londra sa te ''pupe'' vulpea, care circula nestingherita pe strazi  ,
- trage o alergatura de cal mort , pana in Florida sa te ...''pape'' rechinu',
- ce zici de o excursie pe Nil , sa cazi din barca si sa faci ..''cunostinta '' cu un crocodil ,
- o plimbare prin Namibia , te poate aduce fata in fata cu un leu , elefant sau un sarpe veninos
- da de o ''plimbarica '' in Alasca sa participi la  un party cu un urs grizzly  sau cu un ...elan ?   Exemplele pot continua ........
Ei ce zici, doar in Romania se poate intampla ? 
Ce facem, omoram toate animalele salbatice care fac victime in randul oamenilor pe planeta , sau doar in Romanica ? 
Sau impuscam toti oamenii, care din vina lor animalelele fac victime ?
Poftim la ...referendum , sau ai rabdare si inghite legea lu' ....Ponta ! 
Abia acum , stimabile, poti spune ca ......'' Doar in Romania se poate intampla asta '' !

miercuri, 28 august 2013

Cum să economiseşti benzină cu telefonul


Economia de combustibil este foarte importantă pentru orice conducător auto şi totuşi mulţi şoferi nu ştiu că obiceiul de condus poate reduce consumul de carburant cu până la o treime.
De obicei, şoferii evaluează vehiculele după economia de combustibil, dar acţiunile simple, cum ar fi acceleraţiile puternice, frânele bruşte şi mersul la relanti, împiedică şoferii să profite pe deplin de potenţialul eficienţei automobilului.
Noile aplicaţii pentru smartphone-uri au capacitatea de a oferi şoferilor un răspuns în timp real la obiceiurile lor de condus. Aplicaţii precum Automatic şi Towque Pro oferă posibilitatea de conectare la bordul maşini. Aceste conexiuni bluetooth retransmit informaţii despre performanţa motorului de la computerul de bord al maşinii la aplicaţie. În prezent, Ford sponsorizează o provocare pentru dezvoltatori de a crea o aplicaţie de tip OpenXC care îi va ajuta pe şoferi să înţeleagă eficienţa consumului de combustibil. OpenXC este un software open source care poate extrage date de la o maşină pe o tabletă sau smartphone.

 Ford nu este singura companie care se preocupă de dezvoltarea unor aplicaţii care urmăresc eficientizarea consumului de carburant. Iată câteva exemple:
Buick Fuel Efficency Games. Compusa din trei experienţe de joc interactic, această aplicaţia a fost creată pentru a educa utilizatorii în economisirea combustibilului.
Pentru 3,99 dolari, această aplicaţie este mult mai sofisticată. Se conectează la computerul de bord al maşinii pentru a urmări consumul de carburant, spre deosebire de alte aplicaţii similare în care utilizatorul trebuie să introducă date despre cantitatea de benzină cumpărată şi distanţa parcursă.
  calculează un scor al eficienţei consumului după ce observă drumul parcurs zilnic de maşină. Apoi, oferă instrucţiuni utilizatorului cu privire la modalităţile de schimbare a obiceiurilor pentru a obţine un scor mai bun – cum ar fi schimbarea rutei în sine sau modificarea obiceiului de accelerare.  urmăreşte stilul de condus şi ţine evidenţa costului carburantului, a vitezei, a relantiului, a vitezei acceleraţiei şi deceleraţiei care în cele din urmă determină un Scor Verde.

  este o aplicaţie gratuită care urmăreşte amprenta de carbon cu ajutorul unei reţele online. Aplicaţia încurajează utilizatorii să îşi împartă cu prietenii rezultatele şi îi motivează să folosească transportul public.
Sursa: www.capital.ro25.08.2013

marți, 6 august 2013

Cum rămâi fără PERMIS dacă bei bere FĂRĂ ALCOOL


Cu toţii am văzut reclamele sau am consumat diverse mărci de bere fără alcool. Unii chiar am urcat la volan după ce am băut astfel de bere. Nutriţionista Marie Vrânceanu, de la Clinica de Nutriţie şi Nutrigenetică Eurodiet, susţine însă că aceasta conţine suficient alcool pentru a ne lăsa fără permisul de conducere.

Berea fără alcool se obţine prin întreruperea fermentaţiei de îndată ce berea a ajuns la gradaţia alcoolică dorită sau prin îndepărtarea alcoolului prin evaporare în vid la temperatura de 78,5 grade Celsius.
Gust de pilitură de fier
"Consider că berea fără alcool este o păcăleală. Îi lipseşte esenţa pentru care toţi pământenii consumă bere: alcoolul. Gustul amărui de hamei se păstrează în gură - tip pilitură de fier -, cu diferenţa că nu devii vesel consumând-o şi în niciun caz, dacă eşti bărbat, nu vei avea curaj, de exemplu, să îi ceri numărul de telefon tipei de la masa de alături”, explică Marie Vrânceanu.
Concentraţia 0%, foarte rară
“În funcţie de ţară, berea aceasta, care seamănă cu un fel de supă de melci amari, poate avea până la 1,2% alcool în Italia (deşi lăudata Drive beer conţine 2,5% alcool), 0,4% în SUA şi, se spune, 0,05% în Marea Britanie. Singura cu 0% alcool e Zero Moretti, însă berea aceasta chiar este zero şi din punct de vedere organoleptic. Ori beţi apa care v-a rămas de la spălatul vaselor, ori Moretti, senzaţia este cam la fel”, susţine nutriţionista. Câte calorii are “Un gram de alcool furnizează 7 kcal, însă gradaţia alcoolică de pe etichetă nu corespunde unui gram de alcool, ci unui mililitru de etanol care dezvoltă 5,53 calorii. Deci berea fără alcool are circa 15 kcal la 100 ml, în timp ce una alcoolizată 5% are cam 35 kcal”, explică Marie Vrânceanu. După trei sticle sunteţi în afara legii “Se spune că berea fără alcool este recomandată şoferilor pentru a nu se îmbăta, însă am văzut că mai toate conţin ceva alcool. Dacă un şofer bea trei sticle, etilotestul poliţistului se va înverzi şi, conform legii, va fi considerat beat”, susţine nutriţionista.

Sursa: www.realitatea.net06.08.2013

sâmbătă, 15 iunie 2013

MODA......PARCARILOR 2013

Ca administratiile locale  sa-si rotunjeasca veniturile , in anul 2013, se practica parcarile platite in....carosabil ! Cu un indicator de ''parcare platita'', unul, doi salariati, primariile fac bani frumosi ( 1,50 lei/ora ) din ....impozitele si rabdarea  noastra ! Pai daca eu platesc un impozit anual ca sunt proprietarul masinii , accize la benzina ca sa circul si  rovinieta sa ma ''dau'' pe strada , atunci de ce sa nu platesc si cand ... masina se odihneste !! Inteleg sa platesc parcare , in spatii amenajate special in acest scop , iluminate si  pazite, dar nu inteleg sa platesc pentru ca masina mea se afla pe strada , in carosabil . Exista o lege, in afara de legea bunului simt ,  care reglementeaza infiintarea unor astfel de parcari, sau ca de obicei suntem la mana alesilor locali ?? 
In aceste conditii sa nu ne miram  daca in curand nu vom plati si o taxa de ...pieton pentru ca circulam pe trotuarul lor , de oprire la ...stop, de odihnit pe o banca in parc , sau o taxa ca privim insistent...cerul !!
Doamne, cat ii mai rabda ...carosabilu' !

joi, 6 iunie 2013

BULINA ROSIE

Pericol public în caz de cutremur. DESCARCĂ lista clădirilor cu risc seismic, actualizată

190 de clădiri din Bucureşti sunt considerate pericol public în caz de cutremur. Asta reiese dintr-o listă întocmită de Direcţia de Urbanism a Primăriei Generale Bucureşti.
Alte 184 de imobile au fost înscrise în clasa întâi de risc seismic. Direcţia de Urbanism a actualizat şi ,,lista de aşteptare", pe care se află acum peste 1.600 de imobile.
Acestea sunt încadrate în categorii de urgenţă, dar nu au fost încă expertizate. Potrivit aceleeaşi surse, de când a început programul Primăriei Capitalei de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, doar 30 dintre acestea au fost consolidate.
Download
Sursa: www.realitatea.net05.06.2013

miercuri, 5 iunie 2013

TELEFONUL.....SPION !

Apare telefonul care te va spiona până-n măduva oaselor

Dacă va fi aşa cum îl anunţă compania, telefonul de la Google va fi un adevărat spion portabil.
Google se pregăteşte să atace iPhone-ul rivalilor de la Apple cu un un smartphone dezvoltat de subsidiara Motorola, mai "conştient" de mediul înconjurător şi suficient de deştept pentru a anticipa modul în care urmează să fie folosit, a declarat, la finalul săptămânii trecute, şeful Motorola, Dennis Woodside.
  Senzori din interiorul dispozitivului, precum un giroscop şi un accelerometru, vor fi constant alimentate, astfel încât telefonul să ştie dacă se află într-o maşină care călătoreşte cu peste 90 de kilometri pe oră sau este scos din buzunarul utilizatorului. În funcţie de aceste informaţii, smartphone-ul va încerca să anticipeze în ce scop urmează să fie folosit. Va putea, de exemplu, să deschidă o aplicaţie a camerei foto în avans pentru a face o poză, potrivit Financial Times, citat de mediafax.ro.
Cei de la Business Insider scriu că noul telefon de la Google va fi cea mai sofisticată grupare de senzori pe care o poţi purta la tine şi va şti fiecare lucru pe care îl faci, fie că dormi, conduci sau mergi pe jos. "Cel mai perfect spion din lume", spun cei de la BI despre Moto X.
Telefonul va avea o pereche de microprocesoare care va facilita monitorizarea permanentă.
"Imaginaţi-vă un spion care are acces în fiecare secundă la informaţii privind locul în care vă aflaţi şi la toate comunicaţiile electronice şi care, mai mult decât atât, este şi cel mai sofisticat "super-creier" din lume", scriu cei de la BI.

Sursa: www.capital.ro04.06.2013

miercuri, 29 mai 2013

FENTEAZA 90% DIN AMENDA LA ROVINIETA !



Şoferii au găsit o metodă inventivă de a scăpa de 90 la sută din AMENDA primită pentru lipsa rovinietei


O parte dintre şoferii prinşi fără rovinietă au găsit o metodă inventivă de a scăpă de 90% din cuantumul amenzii pe care o datorează statului. Mai exact, ei au ales să plătească doar 10%, respectiv suma care ajunge la Fisc, în timp ce 90%, suma care ar trebui să ajungă la bugetul companiei de drumuri şi autostrăzi, a rămas neachitată.
"Conform prevederilor legale în vigoare, sumele provenite din amenzile aplicate de personalul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere şi de către personalul CNADNR pentru circulaţia fără rovinietă valabilă constituie venit în proporţie de 90% în contul CNADNR şi în proporţie de 10% la Bugetul de Stat", au explicat reprezentanţii CNADNR pentru Ştirile ProTV.
Amenzile primite pentru circulaţia fără rovinietă valabilă sunt achitate, conform procedurilor legale în vigoare, în două conturi distincte. CNADNR nu are însă cum să-i sancţioneze pe şoferii care nu-şi plătesc amenzile, spre deosebire de Fisc care poate să pună poprire pe cont. Autorităţile intenţionează să schimbe acest lucru, iar pe viitor amenda ar putea fi încasată integral de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
"În aceste condiţii, achitarea defalcată a amenzii pentru circulaţia fără rovinietă valabilă constituie o obligaţie legală şi nu o preferinţă a contravenientului", au mai precizat reprezentanţii companiei de drumuri.
CNADNR a emis în anul 2012 circa 457.000 de procese verbale de constatare a unor astfel de contravenţii.
Cuantumul de 90% din amenzile aferente acestor procese verbale se ridică la suma de 102,5 milioane de lei, din care CNADNR a încasat 27,7 milioane de lei.
  Diferenţa este reprezentată de amenzi achitate în termen de 48 de ore, caz în care se poate achita numai jumătate din sumă, precum şi de procesele verbale contestate în instanţă şi aflate pe rol şi cele anulate, au arătat reprezentanţii CNADNR.
CNADNR va instala alte 63 de camere video pentru verificarea rovinietelor
În prezent, în România există 11 sisteme de camere video fixe pentru verificarea existenţei şi valabilităţii rovinietei.
  "În vederea extinderii în anul 2013 a capacităţii de control a Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei - SIEGMCR, în baza unui contract încheiat în 2012 în valoare de circa 36 mil lei fără TVA. CNADNR urmează să instaleze pe sectoarele de drumuri naţionale din România un număr suplimentar de 63 sisteme de camere video fixe (din care 56 pe drumuri naţionale cu 1 bandă pe sens şi 7 pe drumuri naţionale cu 2 benzi pe sens)", au arătat reprezentanţii companiei.
Repartiţia celor 63 de sisteme de camere video fixe pe drumurile de interes naţional va fi următoarea:
 - 5 sisteme pe DN1
 - 4 sisteme de DN 15
 - câte 3 sisteme pe DN2, DN 6 şi DN 11
   - câte 2 sisteme pe DN 2B, DN 12, DN 24, DN 66, DN 73 şi A3
 - câte un sistem pe alte 33 de drumuri naţionale distincte.
  "Precizăm că CNADNR SA nu a stabilit, ca fiind definitiv, amplasamentul tuturor acestor puncte fixe de control. Amplasamentul exact al acestora va fi stabilit în funcţie de valorile traficului rutier care va fi înregistrat la un moment cât mai apropiat de data de instalare", au mai arătat reprezentanţii companiei de drumuri.
Sursa: www.gandul.info- 29.05.2013