Translate

miercuri, 2 noiembrie 2011

TEMPLUL DORINTELOR


In stravechea tara a Fagarasului, la cativa kilometri de Persani, intre orasele Brasov si Fagaras, se afla satul Sinca Veche. Aici isi au radacinile Gheorghe Sincai - marele istoric si filolog roman, Nicolae Balan - mitropolitul Ardealului si Ion Vulcan - cel care a publicat primele poezii ale lui Eminescu.
La aproximativ doi kilometri de aceasta localitate ascunsa printre dealuri impadurite, intr-o zona cu numeroase vestigii arheologice, multe ramase nedezgropate, dainuieste un loc plin de mistere: TEMPLUL DORINTELOR. Mai este cunoscut si sub denumirile de "Templul Ursitelor", "Grota de la Sinca Veche", "Manastirea Sapata in Stanca" sau "Templul Extraterestrilor". Grota este ascunsa in mijlocul unei paduri in care creste o vegetatie abundenta, semn al unei energii puternic pozitive.
Drumul spre templu este marcat de o cruce construita recent care te pune in rezonanta cu vibratia locului. Se merge pe o carare ingusta si in panta, care se opreste in fata unei stanci foarte fragile, plasmuita din gresii de Persani. Niste maini necunoscute au sapat cinci incaperi cu doua altare si un culoar vertical in forma de trunchi de con prin a carui deschidere se vede cerul.
Din cele mai vechi timpuri localnicii considera acest templu un loc potrivit pentru rugaciune. Legenda spune ca atunci cand va asezati sub turnul conic care comunica cu cerul si va doriti ceva, cerinta vi se va implini daca aveti o inima curata si plina de credinta. Mai intai, este bine sa va opriti la altarul mare unde, cu ochii indreptati spre cer, puteti sa va cereti iertare pentru greselile vietii. Apoi treceti in incaperea alaturata, la altarul mic si cu sufletul curat, va rugati la lumina lumanarilor. Aici se afla un alt mister al locului: peretele altarului are inscriptionate un portret despre care se spune ca este al Mantuitorului si doua simboluri care confera unicitate acestui salas - o stea cu sase colturi, hexagrama, cunoscuta sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon si cercul Yin-Yang, ambele fiind doua simboluri ezoterice, cunoscute in toate scolile de misterii. Care este mesajul adresat oamenilor? Ca acestia detin atat energie Yin/feminina, cat si energie Yang/masculina, iar acestea trebuie sa se uneasca armonios prin iubire, pentru ca doar prin uniunea contrariilor omenirea va deveni ceea ce se doreste din inalt? De ce sunt alaturate aceste inscriptii apartinand unor traditii atat de diferite? Acest chip este oare portretul primului "ursitor" al templului, primul preot, imaginea unui comandant extraterestru sau al Mantuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos? "Nimeni nu a putut dezlega misterul. Nici macar specialistii care au venit aici nu au putut explica legatura dintre icoana si cele doua simboluri." povesteste nea Chifer, ghidul locurilor, care e convins ca e vorba de icoana Domnului Iisus.

Templul Extraterestrilor

Clarvazatorii care au vizitat locul confirma ceea ce spun cercetatorii, anume ca Templul de la Sinca Veche este creatia unei stravechi si avansate civilizatii de pe Pamant, fiind construit acum 6000 - 7000 de ani. Acesta nu e nici din lemn si nici din piatra, semn ca cei ce l-au construit cunosteau proprietatile gresiei. Nisipul fin din interiorul lacasului contine cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu Divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni. Amatorii de suveniruri sau cautatorii de comori au luat cu inconstienta cristalele de cuart care se gaseau in jurul Templului, in grota si in peretii altarelor. S-a pus intrebarea de ce a fost ales tocmai dealul de langa Sinca Veche? Acesta are o forma piramidala si detine acel platou necesar formelor piramidale care permit captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic, desi specialistii agronomi au incercat sa prinda ceva. insa solul pare ca si cum ar fi iradiat in urma aterizarii unei nave extraterestre. Mai mult, la cativa kilometri de drumul care duce spre templu se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba si arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat cu cativa metri deasupra reliefului inconjurator. Aici exista un fel de terase ca in interiorul unei cetati sau asezari fortificate. Sa fie acestea ruinele unei stravechi asezari dacice dupa cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic?
Controversele privind acest asezamant continua. Seamana cu o biserica ortodoxa, iar turnul conic pare a fi o clopotnita. in zona mai exista patru manastiri din lemn datate intre anii 1750-1760. "Arheologii nu si-au spus ultimul cuvant, dar dupa toate indiciile, asezamantul a fost construit in jurul anului 1700 de catre o comunitate de calugari ortodocsi. Odata cu el, au mai fost cladite alte patru manastiri din lemn. "Este greu de crezut ca manastirea din pestera a putut fi construita dupa 1700. in perioada in care manastirile ardelene erau daramate unele dupa altele de catre austro-ungari, nu ar fi putut fi construite cinci lacasuri de cult ortodox." declara preotul Silvestru Popoviciu din Sinca Veche.

Fenomene miraculoase

Taranii din Sinca Veche sunt convinsi ca Templul este vechi de mii de ani si ca are puteri miraculoase. Batranii satului spun ca pana si iarba din jurul Templului Ursitelor ar face minuni. Vacile care pasc aici nasc vitei mai frumosi si mai sanatosi decat celelalte si dau lapte mult mai gras.O batrana povestea ca "o fetita muta din nastere a grait in apropierea templului", anuntandu-si tatal ca si-a gasit vitele pierdute prin padure:"Sunt aici, tata!"
Deseori in aceasta zona se petrec niste fenomene bizare. O relatare apartinand unui reporter, inclusa in paginile unei publicatii locale, "Monitorul de Brasov", prezinta comportarea ciudata a camerei de luat vederi care pornea si se oprea din inregistrare dupa bunul ei plac. Vizionand materialul filmat s-au observat imagini pe care cei prezenti nu le vazusera in pestera in momentul filmarii. Pe banda apareau niste sfere de lumina si chiar o silueta invesmantata intr-o mantie de culoare inchisa, iar in plan indepartat o mana de lumina stravezie.
Doamna Tamara M. din Timisoara, povestea ca in timpul rugaciunii a inceput sa vada sfere luminoase si fiinte de lumina. Fotografiile celor care imortalizeaza locul sunt strabatute de globuri stralucitoare, de halo-uri si de imagini luminoase care nu sunt vizibile cu ochiul liber in momentul fotografierii. Altora li s-a intamplat sa dispara in intregime imaginile inregistrate, de parca nici nu ar fi existat vreodata. Primarul comunei, dl Radu Munteanu, povestea:" Fratele meu a fotografiat locul, iar pe fotografii au aparut niste pete albicioase, ca niste mingi de lumina."
Exista multe marturii si despre coruri enigmatice care se aud cantand o muzica celesta, deosebit de frumoasa.
Uneori in preajma acestui asezamant au loc vindecari miraculoase. Dl Victor Pascu, paznicul locului, spunea aceleasi lucruri incredibile: " Am carat pamant din interior, am facut un grilaj si am construit stalpi de sustinere. in vremea aceea eram bolnav de ulcer. Dupa ce am terminat restaurarea, durerea de stomac ce ma chinuise ani intregi a disparut si m-am vindecat miraculos. Dumnezeu m-a ajutat, iar de atunci am ramas aici, caci mi-am refacut viata."
Unii specialisti in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant si energii foarte puternice, dupa cum rar le-a fost dat sa vada. Constructia perfect izolata si ascunsa de ochii celor din exterior favorizeaza o stare de introspectie si de meditatie intalnita in lacasele de cult.


Atrasi de misterul locului aici sosesc oameni din toata tara si din toate colturile lumii. Americani, japonezi, italieni, romani din tara Fagarasului sau din toate regiunile tarii, oameni batrani, bonavi, mame cu copii, tineri in cautare de alinare sau de senzational vin la templul facator de minuni. S-a observat ca dorintele se implinesc cel mai bine in trei zile din an: de Sfantul Gheorghe, la Lasata Secului de Pasti si la Schimbarea la Fata.
Marturiile unor preoti si fete de rang inalt care au vizitat asezamantul au dus la recunoasterea valorii spirituale a acestuia prin sfintirea lui de catre inalt Preasfintia Sa Antonie Plamadeala, mitropolitul Ardealului.
Dincolo de orice controverse si speculatii, Templul de la Sinca Veche este un loc de reculegere ideal, de un mister si o puritate cu totul aparte in Romania.

Niciun comentariu: