Potrivit cercetatorilor, carnea crescuta in laborator, spre deosebire de cea provenita de la ferme, va fi mai sustenabila si o sursa alimentara cu impact mai redus asupra mediului. Bovinele si porcinele au o eficienta de numai 15% in transformarea proteinelor vegetale pe care le consuma in carne.
Pornind de la celule stem de bovine, cercetatorii olandezi au crescut fibre musculare de pana la trei centimetri lungime si jumatate de centimetru grosime. Fibrele sunt exersate in timpul cresterii, la fel ca muschii reali, prin indoire si intindere in vasele de cultura, si se hranesc dintr-un lichid ce contine proteine vegetale si alti nutrienti, echivalent cu dieta unei bovine.
Culoarea actuala a muschiului crescut in laborator este roz-galbui palid, intrucat nu contine sange, dar profesorul Post intentioneaza sa-i imbunatateasca aspectul.
Pentru a asigura grasimea, un element esential unui burger real, sunt crescute si astfel de celule in laborator, iar ulterior vor fi tocate impreuna cu fibrele musculare.
sursa; ziare live
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu