Translate

miercuri, 18 aprilie 2012

Cum recunoşti un profil de Facebook fals


Profilurile false de Facebook ascund în spatele lor persoane rău intenţionate interesate de datele personale care pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam foarte bine targetate, pentru furturi de identitate şi alte atacuri virtuale. Află cum recunoşti un profil fals pe Facebook.
Profilurile false pe Facebook reprezintă o problemă gravă, recunoscută şi de către reprezentanţii celei mai mari reţele sociale din lume. În documentaţia depusă de Facebook la Securities and Exchange Commission, comisia SUA de reglementare a valorilor mobiliare, pentru ofertă publică iniţială, există un amendament unde se precizează că 6% dintre cele peste 850 de milioane de conturi ar putea fi false.
Unele dintre conturile de pe Facebook au fost create pentru animalul de companie, altele au fost create sub pseudonim de către soţii infideli, însă cele mai periculoase sunt cele create pentru a distribui malware. Cei care dau click pe aceste profiluri pentru a adăuga un nou prieten se aleg cu un computer infectat.

Cum arată un profil fals

Profilurile false au de regulă 136 de taguri la fiecare fotografie. Spre comparaţie, cele reale au un singur tag. De asemenea, 43% dintre profilurile false nu şi-au updatat niciodată statusul, faţă de utilizatori reali care reprezintă 15%, conform unui studiu efectuat de Barracuda. Un alt element prin care puteţi detecta un profil fals este interesul utilizatorului, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. În realitate, doar 6% dintre utilizatorii Facebook sunt bisexuali.
 
Barbaţii, mai vulnerabili decât femeile în faţa atacurilor virtuale pe Facebook  
Potrivit unui sondaj efectuat de Bitdefender, liderul pieţei româneşti de securitate a informaţiilor, bărbaţii sunt mai predispuşi să cadă victime ale ingineriei sociale şi furtului de date ca urmare a folosirii reţelelor sociale Facebook şi Twitter, în comparaţie cu femeile.  
Bărbaţii acceptă cereri de prietenie de la necunoscuţi, îşi publică locaţia, ignoră setările şi politicile de confidenţialitate şi permit accesul liber al necunoscuţilor în conturile lor mult mai repede decât femeile. Rezultatele studiului arată că 64.2% dintre femei resping cererile de prietenie de la străini pe reţelele sociale, în timp ce doar 55.4% dintre bărbaţi iau această măsură. Aproximativ 24,5% dintre bărbaţi nu restricţionează străinilor accesul la profilele lor online, comparativ cu 16% dintre femei. Totodată, 25,6% dintre bărbaţi fac public locul în care se află, în timp ce 21.8% dintre femei fac acest lucru.
Sursa: www.capital.ro

Niciun comentariu: