Translate

sâmbătă, 30 aprilie 2022

LEPRA .....BOALA SI LEPRA.....OM !


 


BOALA ;

Lepra (sau boala Hansen) este o boala infrctioasa gravă cunoscută din antichitate, provocată de  Mycobacterium leprae   sau Mycobacterium lepromatosis. Principalele forme ale bolii se bazează pe numărul de bacterii prezente: paucibacilare și multibacilare.  Lepra este mai des întâlnită la persoanele care locuiesc în condiții de sărăcie și se crede că este transmisă prin picături respiratorii.Nu este foarte contagioasă. 

Spitalul Tichilești este singurul din România care tratează bolnavi de lepră. Da, este de-a dreptul strigător la cer să mai existe lepră într-o țară a secolului XXI, membră UE.

OMUL  LEPRA ;

  LEPRA ;   om  lipsit de conștiință, de caracter, fără scrupule.

Spre deosebire de boala , care este aproape disparuta , omul lepros , lipsit de constiinta , de caracter si fara scrupule este in plin avant . Este suficient sa te uiti in peisajul politic romanesc si sa-ti dai seama cat  suntem de contaminati cu bacteria ''jigodismului parvinit postdecembrist '' ; tractoristi cu diplome de doctor, analfabeti specialisti in domenii aerospatiale, academicieni si membrii corespondenti ai academiei ridicolului, centuriste remodelate la imprimante 3 D , inaltate  in.... rang, smenari, interlopi, puscariasi, oligofreni cu posturi publice , gras platite , din tata-n fiu, generali si maresali numiti pe criterii ....euro, ca leul romanesc a ajuns un biet ron, Toti absolut toti imbracati dupa ....''almanahe'' , spilcuiti , cu vile si palate  in buricul targului, coborand , sau mai degraba urcand in bolizi de sute de mii de euro , cu conturi grase , unele la vedere , altele bine ascunse in paradisuri fiscale . 

Din cand in cand, cate unul , mai pica la pat , scuzati prici , primeste cativa ani ''la mititica'' pentru zeci de milioane furate si tipa ca din gura de sarpe ca este persecutat politic .



 

Niciun comentariu: