Translate

sâmbătă, 30 aprilie 2022

VERTICAL, DA CU CAPU-N ......... JOS !


 

 Cand esti mic , prost......informat  si te consideri ''verticalul satului'', nu  numai ca pui lucrurile cu susul in jos dar  ai toate sansele sa ti sa spuna , pe buna dreptate, ca ''te incalti cu....fesul '' !

 Ipochimenul , intr-o  postare pe o pagina pe care o doreste sa fie publica,  scrie ;

.....''INTR O ZI PLOIASA IN CARE POTI IESI LA O PLIMBARE PRIN SAT PENTRU A VEDEA CUM APA ISI FACE DE CAP INTR O LOCALITATE FARA UN SISTEM DE COLECTARE REAL , NU POTI SA NU TE MIRI CAND PROBLEMELE RIDICATE PRIN CONSILII SUNT STERILIZARILE SAU CAINII COMUNITARI '' (   majusculile ii apartin , ca altfel nu se poate exprima mai convingator , crede el ) 

In postarea  ''verticalului de ....Branesti '' sunt strecurate , ca de obicei minciuni si dezinformari , minimalizand munca unor voluntari si pericolul real ( vedeti ce se intampla in toata tara ) pe care-l reprezinta cainii comunitari si cainii cu stapani lasati liberi pe strazi , cunoscut fiind faptul ca nesterilizati sunt mult mai agresivi  . 

1. Campania de sterilizare gratuita , a 3-a , initiata si organizata de un consilier local, nu este o hotarare de Consiliu Local,  ci o actiune voluntara cu sprijinul primariei, sponsorilor si a mai multor cetateni cu spirit civic , cu un puternic impact in randul locuitorilor comunei , tinand cont ca la precedentele  actiuni au fost sterilizate aproape 200 de animalute de companie .

A initia , organiza si a duce la bun sfarsit o actiune de voluntariat , este o dovada de civism a consilierului local in cauza, care a trecut de la vorbe la fapte  , fata de ipochimenul autointitulat ''vertical'' care ramane  cramponat doar la..... ''vorbe'' , multe  minciuni , repetate si reluate la nesfarsit . 

2. A face o paralela intre o actiune voluntara de sterilizare gratuita  a animalelor de companie cu si  fara stapan si situatia necorespunzatoare a sistemului de scurgere a apelor pluviale este dovada unei lipse evidente de a intelege  modul  de desfasurare si realizare a celor doua actiuni , total diferite si incapacitatea de a informa corect oamenii.  ; 

- una ( sterlizarea  ) se face fara implicarea bugetara a primariei , prin voluntariat si gratuitate , pe cand realizarea unui sistem de colectare a apelor pluviale are un cu totul alt curs . 

Santurile existente sunt  realizate de fapt de pe vremea fostului primar, cu un studiu de fezabilitate facut de un neprofesionist, de un proiectat care se pare ca nu a vizitat terenul si un executat de tot rasul . 

Nu numai ca nu s-a  da vina pe ''fostul'' , ci  de aproape  doi ani se cauta solutii de remediere.  Partial problemele  cu apele pluviale ( nu vorbim de situatii exceptionale cu ploi torentiale , practic de necontrolat )  pe str. Mihai Eminescu au fost rezolvate, cu cheltuieli bugetare suplimentare  ( mai sunt de refacut podetele de acces in curti, subdimensionate  pe str. Cooperativei )  , dar ''verticalu' de Branesti '' a ramas fara situatii......conflictuale cu care sa-si hraneasca frustrarile de la alegeri ( la care a participat efectiv alaturi de echipa castigatoare , dar ramanand fara .....portofoliu ....  )  ce sa faca , mai aduce in atentie o situatie , asa cum spuneam , partial rezolvata si  indelund explicata , trecand sub tacere tot ce s-a facut bun pentru rezolvarea problemei . 

Vertical, vertical  da in pozitie normala , badie , nu cu susul in jos, asta ca sa stim si noi !  



 

 

Niciun comentariu: