Translate

duminică, 16 octombrie 2011

Crap la cuptor - reteta inginerului constructor .



  1. Se masoara , prin metode topografice crapul, se inspecteaza vizual sa aiba ochii albastri si urechile rosii
  2. Se alege tava potrivita conform proiect.
  3. Se spala bine crapul folosind eventual o instalatie de torcretare
  4. In zonele groase se cresteaza si se impaneaza  cu usturoi si piper , dupa gust , apoi se intocmeste procesul verbal de receptie pe faze
  5. Se sareaza si se pipereaza conf. stas 2567/2009
  6. Se taie solzisori ceapa 3 buc  , morcov rondele 4 buc, ardei gras rosu fasii 2 buc., rosii rondele mari 5 buc , patrunjel un balot .Folositi cu incredere echipamentele de protectia muncii, sortz, manusi de sudura  , ochelari de protectie si cizme de cauciuc  . Nu uitati de PV de lucrari ascunse .
  7. Se aseaza legumele in tava unsa cu ulei,3-5 linguri
  8. Se aseaza crapul pe patul de legume , uns cu ulei pe ambele fete , numai in prezenta dirigintelui de santier si a proiectantului. Se toarna un paharel de palinca pentru punctarea evenimentului
  9. Se intocmeste PV de receptie preliminara. Se bea paharelul de palinca.
10. Separat se amesteca intr-un bol  sos de rosii 350 ml, 1/2 l vin alb sec , foi de dafin 5, mujdei de usturoi zdrobit mare din 6 catei bulgaresti. Se iau probe pentru laborator.
11. Se introduce tava  in  cuptor la 180 grade Celsius . Din cand in cand se inspecteaza vizual si se mai unge crapul cu sosul  din tava
12. Dupa o usoara rumenire , se toarna peste mixtura sosul din bol si 1/2 din cantitatea de patrunjel , tocat marunt.Se intocmeste situatia de lucrari provizorie  si se inainteaza spre decontare ..familiei .Se mai bea un paharel de palinca 

13. O lamaie se taie rondele 
14. Din cand in cand se mai toarna , cu lingura , sosul peste crap
15. Cand totul este aproape gata se orneaza cu lamaie si se adauga restul de patrunjel. Se mai lasa 10 minute la cuptor.
   Se intocmeste PV de receptie definitiva , cartea pestelui la cuptor si se trece la treaba ! Nu uitati un riesling de Jidvei 2006 sau mai vechi.

 


2 comentarii:

Unknown spunea...

Domnule inginer sef

Va semnalez o eroare de planificare si anume : Punctul 14 este legat strict de punctul 9. Pentru bunul mers al lucrarii, o faza importanta de la punctul 9, trebuie repetata si la punctul 14, PV-ul fiind necesar doar o data, alfel riscam sa stresam personalul, cu urmari imprevizibile din pdv. al PM si eventuala compromitere a intregii lucrari, cu un produs finit rebut.
Abia dupa ce se va proceda astfel, se va putea discuta ultimul punct, deoarece nu se stie daca mai este necesar.
Semneaza : Un alt inginer - Ducu Stefanescu

BuniNicu spunea...

Domnule ing. Sef. Ducu Stefanescu, va multumesc pentru semnalarea prompta a deficientelor si va asigur ca se vor lua toate masurile de remediaere fara ...NCS , deci fara costuri suplimentare . Sa traiti !