Translate

luni, 19 decembrie 2011

LIDERUL SUPREM

Fostul lider nord coreean era cunoscut cu apelative de genul ”Liderul suprem”, la ”Tatăl nostrul” sau ”Generalissimo”. Kim Jong- il rămâne însă o figură enigmatică și extrem de controversată.

Cel mai importante 10 lucruri pe care nu le știați despre fostul lider comunist, conform ziarului ”The Telegraph”.

1. Potrivit biografiei sale oficiale, nașterea sa, în 1941, în Munții Baekdu, ar fi fost profețită de o rândunică și a stat sub semnul unui dublu curcubeu și al unei noi stele care ar fi apărut pe cer

2. Cinefil împătimit și în mod special fan al actriței Elizabeth Taylor, Kim Jong- il avea o colecție de peste 20.000 de casete video cu filme, din toate timpurile, începând cu ”Rambo” și până la ”Godzilla”.


3. Liderul comunist nu pleca în vizitele oficiale, în alte state, decât cu un tren privat. Asta pentru că, se pare, ar fi avut frică de avion, la fel ca tatăl său.

4. Trenul pe care îl folosea în călătorii era extrem de luxos, iar  fostul dictator avea la dispoziție tot ce își dorea, deși nord-coreenii erau lăsați să moară de foame. Unul dintre emisarii ruși care a călătorit alături de acesta, recent, în timpul unei vizite a lui Kim Jong-il în Rusia, a povestit că zilnic i se aduceau la masă homari proaspeți.

5. Kim a ordonat răpirea regizorului sud-coreean Shin Sang-ok, și a soției acestuia, actrița Choi Eun-hee, în 1978, pentru a consolida industria cinematografică nord-coreeană. Cei doi au făcut numeroase filme la Phenian, înainte de a fugi din țară, în Occident, în 1986.
regizor

6.Se pare că tot Kim Jong-il a produs un serial documentar, în 100 de episoade, despre istoria Coreii de Nord și, de asemenea, a scris o carte despre Arta Cinematografiei.

7. Dictatorul comunist nu era pasionat doar de cinematografie. Se pare că acesta și-a exersat talentul muzical, compunând șase opere, și punând în scena mai multe musical-uri.

8.  În Coreea de Nord era văzut ca un semizeu, în vreme ceCoreea de Sud îl considera doar un playboy vanitos, ale cărui slăbiciuni erau taparea părului, tunicile care l-au făcut celebru și pantofii cu toc, creați special pentru a-l face să pară mai înalt.

9. În Coreea comunistă se răspândise zvonul că dictatorul poate controla vremea prin stările sale zilnice sau prin magie.

10. Conform altor zvonuri, se pare că fostul lider comunist ar fi refuzat să consume orice aliment care nu era produs în Coreea de Nord, singurele excepții fiind vinul franțuzesc, fapt confirmat de colecția de peste 10.000 de sticle, aflată în pivnița sa.

Niciun comentariu: