Translate

duminică, 10 iunie 2012

"Molecula minune" din paharul de bere


Berea conţine o moleculă „minune” care ar putea lupta împotriva obezităţii, preveni diabetul şi ar putea ajuta la creşterea masei musculare. Aceasta este concluzia la care au ajuns savanţii de la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne, Elveţia. Experţii susţin că aceaşi substanţă „miraculoasă”, despre care se spune că ar putea prelungi viaţa, se găseşte şi în lapte, notează Daily Mail.
„Nicotinamida riboside (NR), substanţa ‘minune’ care se găseşte atât în lapte cât şi în bere, joacă un rol important în prevenirea obezităţii”, spune Johnan Auwerx, coordonatorul cercetării.
Pentru a ajunge la această savanţii au testat în laborator substanţa NR pe un grup de cobai, care au fost împărţiţi în două categorii: unii primit nicotinamida riboside, în timp ce celorlalţi şoareci nu li s-a administrat această substanţă. Ambele categorii de cobai urmau aceaşi dietă, respectiv una bogată în grăsimi. La finalul experimentului, care a durat 10 săptămâni, s-a constatat că animelele cărora li se administra NR s-au îngrăşat cu 60% mai puţin decât cei care nu au primit această substanţă. În plus, analizele au mai arătat că şoarecii cărora li se administra nicotinamida riboside nu prezentau niciun semn că ar dezvolta diabet, spre deosebire de animalele din cealaltă categorie.
Experţii spun că substanţa „minune” care se găseşte atât în lapte, cât şi în bere are capacitatea de a arde grăsimile, accelerând procesul de slăbire. În plus, NR ajută şi la mărirea masei musculare, după cum s-a putut observa în cazul cobailor cărora li s-a administrat această substanţă.
Cercetarea a fost publicată în jurnalul „Cell Metabolism”.
Sursa: www.gandul.info- 09.06.2012

Niciun comentariu: