Translate

duminică, 10 iunie 2012

Românii au creat virusul care a speriat planeta?


Descoperirea, în urmă cu câteva săptămâni a virusului informatic Flame, a stârnit iureş la nivel înalt în toată lumea, mai ales după ce creatorii faimoaselor programe de securitate Kaspersky au numit “Flame” o adevărată armă cibernetică perfectă pentru spionajul virtual. Conform aceloraşi specialişti, România ar putea fi în spatele creării virusului ce a băgat spaima în multe guverne de pe planetă.
Recent, Eugene Kaspersky, “tatăl” uneia dintre cele mai puternice companii de software antivirus din lume, a avertizat că virusul Flame este începutul unei noi ere a cyberterorismului, mai ales că acesta a infectat servere din state “cheie” din Orientul Mijlociu. Ce face mai exact virusul? Colectează informaţii în mai multe moduri.

Peste 5.000 de calculatoare afectate

Spre exemplu, virusul scanează reţelele locale şi fură parole, caută informaţii în hard-diskurile utilizatorilor, fotografiază desktopul, accesează bluetooth-ul, foloseşte microfonul computerului pentru a înregistra conversaţii etc.
Conform ultimelor informaţii, peste 5.000 de calculatoare din Israel, Iran, Liban şi Siria au fost atacate de temutul virus despre care se spune că ar fi putut fi creat chiar de români, ţara noastră având capacitatea tehnică şi mai ales intelectuală de a pune la punct un astfel de program de spionaj virtual.
Sursa: www. libertatea.ro- 09.06.2012

Niciun comentariu: