Translate

joi, 24 mai 2012

ISTERIA CAPUSELOR !

Asta da isteria căpușelor! Ieșeanul mușcat astăzi, în fața blocului, de 12 ori în câteva minute

Omul a fost invadat în numai câteva minute. Medicii n-au mai văzut niciodată un asemenea atac

Bărbatul are abdomenul plin de pișcături, ajungând la Urgențe. Se întinsese pe iarbă și în câteva minute a simțit mai multe pișcături. Invazia căpușelor nu mai e o fantezie.
Un ieșean a ajuns la urgențe după ce a fost practic asaltat de căpușe în fața blocului. Medicii s-au crucit când au văzut corpul bărbatului plin de mușcături. 
 
L-au trimis urgent la laborator pentru diagnosticul boreliozei
Ieșeanul de 47 de ani ieșise în fața blocului și stătea relaxat pe iarbă fără să bănuiască ce îl așteaptă. La un moment dat, a simțit mai multe pișcături, iar, până să se ridice, s-a trezit asaltat de mai multe căpușe care l-au mușcat. A ajuns la spital cu mușcături pe piept, abdomen și partea lombară a corpului. Și medicii s-au crucit după ce au numărat insectele pe care le-au extras din corpul bărbatului: 12 la număr. „După ce am extras căpușele, am trimis pacientul la secția de Boli Infecțioase petru profilaxia bolii Lyme. Nu am mai văzut până acum atât de multe mușcături de căpușe pe corpul unui singur pacient”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru de la Spitalul de Urgente Iași.


11 ieșeni depistați cu Boala Lyme, de la începutul anului
În ultima vreme, Iașul a fost invadat de insectele care au băgat în spital zeci de persoane numai în ultimele zile. Mușcătura de căpușă este foarte periculoasă pentru că, netratată corespunzător, poate duce la apariția bolii Lyme. De la începutul anului, 11 ieșeni au fost diagnosticați cu această boală. Medicii recomadș celor mușcați de căpușe să se prezinte de urgență la spital și să nu încerce să își extragă de unii singuri insectele din corp.  

Sursa evz.ro  Autor: Irina Marinescu

Niciun comentariu: