Translate

vineri, 25 mai 2012

LUCIAN A TRECUT CANTARUL !

Bute: "Sînt mai bun decît Froch, o să lupt pentru românii mei!"

foto: Alex Nicodim

UPDATE Bute, după testul cîntarului: "O să lupt pentru românii mei! Am fost profund impresionat, mulţi conaţionali şi suporteri canadieni au venit să mă susţină. Nu mi-e teamă, am venit să lupt la Nottingham, acasă la Froch, convins fiind că o să-mi păstrez titlul mondial. E un tip dur, un adversar valoros, a fost dublu campion mondial, dar sînt mai bun decît el". Imediat după ce a trecut cîntarul, Bute s-a hidratat foarte multă apă şi a consumat fructe din belşug.
UPDATE BUTE A TRECUT CÎNTARUL OFICIAL. Bute s-a încadrat în categoria de 76,2 kg şi este pregătit pentru lupta cu Froch.
UPDATE În cazul în care nu va reuşi să treacă de cîntar din prima, Lucian Bute va mai primi două ore la dispoziţe, apoi va fi cîntărit din nou. Dacă nici atunci nu va reuşi, atunci va fi descalificat. Regula e valabilă şi pentru Carl Froch.
UPDATE Rudel Obreja, preşedinte FRB: "Lucian mai are 1 kilogram şi jumătate de slăbit. Este într-o formă foarte bună. Sîntem mai mult decît încrezători. Acum este cel mai greu. La ultimele 200 de grame este cel mai dificil. Este profesionist şi sigur se va descurca."
UPDATE Tatăl lui Lucian este în faţa sălii şi îl aşteaptă pe fiul său. De cînd a ajuns în Nottingham acesta nu l-a văzut pe Bute, dar nici nu a vrut să îl deranjeze, mai ales că era o zi atît de dificilă pentru el.
UPDATE La ora 11 dimineaţa, Lucian mai avea de slăbit aproximativ 1 kg şi jumătate, dar oamenii din jurul boxerului român asigură ca la ora cîntarului oficial nu va fi nici o problemă. Românii domină atmosfera din faţa sălii unde se va ţine cîntarul oficial. Sînt cam 100 de persoane care îi scandează numele lui Lucian. La ora meciului vor fi aproximativ 1000 de români în Capital FM Arena, care vor încerca să le facă faţă celor 9000 de englezi.
_________________
Joi şi vineri - două zile de foc pentru Lucian Bute. Azi, la ora 16.45 în România, campionul IBF va fi nevoit să treacă testul cîntarului pentru a putea boxa cu Carl Froch.
Două kilograme. Atît avea în plus Lucian Bute ieri. Cu o seară înainte avusese şi trei mai mult decît are voie azi, adică 76,2 kg, ca să se încadreze la categoria supermijlocie. Avea trei kilograme în plus pentru că mîncase, dar mîncase foarte, foarte puţin. Pentru un boxer aceste zile sînt mai grele decît orice programe de antrenament. Nu bea apă, nu mănîncă. Exact cînd are nevoie mai mare de forţă, cu o zi înaintea confruntării, Lucian posteşte şi este obligat să se deshidrateze. Zilele acestea, o gură de apă ar însemna cît o micuţă comoară, dar în cazul lui, totul, lichidele şi hrana, este măsurat cu stricteţe de nutriţionişti.
Două kilograme. Lucian Bute ştie cum este să slăbeşti. A avut şi zece kilograme în plus, după cum singur povesteşte. Cu toate acestea, două kilograme pot fi date jos de un profesionist, chiar dacă mai are o zi, ba chiar numai cîteva ore la dispoziţie să o facă. E dificil, e un scurt iad, dar nu e imposibil de trecut. Dacă pînă azi, la momentul adevărului, Lucian Bute nu îşi face categoria, poate boxa mîine seară, dar pierde jumătate din bursă.
Două kilograme. Trupul de sportiv este obişnuit cu aceste şocuri, care se repetă des într-o carieră, într-un sport unde kilogramele contează mai mult decît în altele. Azi este ziua cîntarului, obiect temut. Dacă toate vor merge bine, Lucian Bute va putea, după ce cîntarul va dispărea din peisaj, să mănînce pentru a-şi recîştiga forţele pierdute
Sursa; GSP.ro

Niciun comentariu: