Translate

marți, 6 martie 2012

AU DISPARUT AMENZILE PENTRU ROVINIETE ?!


Uluitor, dar proprietarii de maşini nu au mai încasat de două luni nicio amendă pentru lipsa rovinietei. Motivul e unul pur românesc: Ministerul Transporturilor a creat un organism de control, fără a-i oferi şi cadrul de funcţionare. Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) trebuia să cumuleze atribuţiile Registrului Auto Român (RAR), ale Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. În atribuţia ISCTR ar fi trebuit să intre şi urmărirea achitării taxei de drum.
"Noi funcţionăm de la 4 decembrie, dar au fost probleme cu actele normative care ne reglementează activitatea. Nu putem spune că nu fun­cţio­năm, dar nu am avut toate atribuţiile prevăzute în lege încă de la înfiinţare", declară Florin Homniuc, şeful teritorial al ISCTR pentru zona Moldova. Inspectorii angajaţi în decembrie la noua instituţie s-au văzut în imposibilitatea de a face controale efective, pentru că le lipsea cadrul legal de a aplica sancţiuni. Cel mult, ei puteau atrage atenţia şoferilor că încalcă legea.
  Abia la jumătatea lui februarie a fost emisă HG 69/2012 pentru aplicarea sancţiunilor. Dar nu au preluat încă aparatura de depistare a lipsei rovinietelor. Şoferii încă pot profita.

Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu: