Translate

sâmbătă, 10 martie 2012

BETEAGUL.....SPRINTEN !

Medicul care a pus detectivii pe urmele pacientului: „Am rămas șocat să-l văd sărind prin nămeți”. Vezi filmulețul complet


În anul 2005, Dan Dragomir s-a prezentat la cabinetul chirurgului pentru o operație complicată pe coloana vertebrală. Suferea de hernie de disc și mai fusese operat.
Medicul urma să-i facă însă o intervenție unică în țară, prin care să-i înlocuiască două discuri bolnave cu proteze, pe cale abdominală. Doar că în timpul intervenției, a apărut o complicație.
„Un coleg, un medic excelent, care este acum șef de clinică în altă țară, a scăpat depărtătorul și a agățat cu vârful o venă. S-a făcut compresie, s-a suturat, iar la indicațiile chirurgului plastician, am decis să-i punem o singură proteză, fără nucleu, adică intervenția standard de lux în chirurgia spinală. Dacă operația reușea integral, câștiga 8-9 grade de mobilitate. Dar a fost un accident nefericit”, explică medicul Traian Ursu.
 
Proces cu șicane și amenințări
Din acel moment, a început războiul în instanță și amenințările. „Bărbatul a trimis un email mincinos la Tribunalul București, ca și cum ar fi din partea mea, prin care îi amenința pe magistrați. După 2 ani, a mai depus plângere la poliție cum că i-aș fi cerut bani și tot felul de șicane”, își amintește doctorul.
Cea mai grea lovitură a primit de la judecători, care au dat, în noiembrie 2011, una din cele mai grele sentințe din câte se dăduseră medicilor: un an de închisoare cu suspendare și 500.000 de euro daune morale și materiale.
„Colegii l-au văzut în oraș, au alergat după el, dar n-au putut să-l prindă”
Medicul apelase la detectivi încă din timpul procesului, dar spune că, timp de patru ani, Dan Dragomir s-a ascuns în Grecia.
„Acum patru ani, colegi de-ai mei l-au văzut la o terasă, s-au luat după el, dar nu l-au prins din urmă. După aceea, parcă l-a înghițit pământul. Am aflat că familia sa i-ar fi cumpărat apartament în Grecia, unde a stat ascuns. Nici la proces n-a venit, i-a trimis pe tatăl său și pe avocat”, povestește medicul, care mai spune că, deși a cerut alte examinări medicale, autoritățile n-au dispus acest lucru.
Magistrații au ținut cont doar de primele documente medicale emise de un specialist de la altă clinică și nu s-a mai făcut expertiză la Institutul Medico-Legal.
Paralizatul care șofează și cară pungile de cumpărături
Acum o lună, medicul aproape că a dat nas în nas cu pacientul care i-a pătat cariera.
„L-am văzut chiar în apropierea spitalului, sărind fără nicio problemă peste nămeții de zăpadă. Eram la volan, în coloană, altfel coboram la el. A fost un șoc, am avut o reacție urâtă. I-am anunțat pe detectivi, care l-au filat și iată probele”, spune medicul.
Imaginile suprinse de detectivi, în cartierul Cotroceni, acolo unde locuiește bărbatul, sunt surprinzătoare. Un bolnav încadrat la gradul I de handicap conduce mașina, se deplasează normal, merge la cumpărături, ridică greutăți și iese zilnic din casă.
Dan Dragomir nu a putut fi contactat de reporterii EVZ. El a dezmințit acuzațiile la un post de televiziune și a susținut că dacă se va redeschide dosarul, va cere daune și mai mari. 
Probele au fost trimise deja procurorilor, astfel că unul din cele mai grave cazuri de malpraxis ar putea avea o întorsătură neprevăzută.
Dacă se va dovedi că a mințit, pacientul ar putea fi obligat să înapoi și prima tranșă de bani- peste 100.000 de euro- care i-a fost virată de compania la care medicul încheiase o asigurare de malpraxis.

Sursa: www.evz.ro Aici vezi filmul

Un comentariu:

PATRASCU VLAD spunea...

mereu am spus ca firmele de detectivi sunt bune pe langa casa omului.