Translate

miercuri, 28 martie 2012

START LA GRĂTARE

START LA GRĂTARE: Legea picnicului nu se poate aplica

Legea picnicului votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu este nefuncţională. Pe hârtie orice român care mai face grătar în spaţiile verzi neautorizate e bun de plată, însă în practică nimeni nu va păţi nimic. Motivul? Aceste spatii speciale lipsesc cu desăvârşire. Primăriile nu au bani pentru amenajarea lor, aşa că şi inspectorii Gărzii de mediu sunt indulgenţi cu amenzile.
Legea nouă spune clar că românii sunt pasibili de amenzi de la 100 la 50.000 de lei dacă fac grătar în loc neamenajat, dacă lasă în urmă gunoaie sau tulbură liniştea publică. Cum spaţiile special amenajate sunt o raritate în România, s-a dat startul la grătare după placul inimii. Ofiţerii Gărzii de mediu cunosc situaţia şi nu prea au ce face.
"Chestiunea este că nu mi s-a părut deloc moral să trecem direct la aplicarea amenzilor şi atunci, imediat după publicarea legii, am dat o circulară în ţară în care am cerut colegilor să ia legătura cu autorităţile locale să planifice realizarea şi organizarea de noi spaţii de picnic", a declarat Silvian ionescu, comisar-şef Garda de mediu, pentru Realitatea TV.
Legea picnicului a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu pe 16 martie.

Sursa: www.realitatea.net

Niciun comentariu: