Translate

joi, 8 martie 2012

MAICUTA CU 250 AMENZI DE ....CIRCULATIE





Călugăriţa e şoferiţă la Schitul Ostrov, din Vâlcea, şi are ieşire la drumul naţional exact în locul în care e plasată camera de urmărire a rovinietelor. De câte ori intră şi iese din mănăstire, măicuţa primeşte câte o amendă
250 – este recordul de amenzi deţinut de o călugăriţă de la Schitul Ostrov din Vâlcea care a circulat pe drumurile naţionale fără rovinietă. Schitul Ostrov este situat pe raza localităţii Călimăneşti, unde este montată şi camera de citire a rovinietei şi ori de cate ori măicuţa a ieşit pe DN 7 a fost înregistrată. Măicuţa: „E un abuz”
„250 de amenzi? Aoleu!!! Aşa multe? Ştiam că sunt câteva, pentru că au venit procesele-verbale şi le-am contestat, dar nu mă aşteptam să fie 250. Am uitat pur şi simplu, am neglijat să plătim rovinieta. Mi se pare un abuz să plăteşti de fiecare dată rovinietă plus pagube pentru aceiaşi faptă”, este de părere maica Andreea.

  Călugăriţa nu-i singura care are de achitat un număr atât de mare de contravenţii. În Cămăneşti sunt zeci de localnici care au între 100 şi 200 de amenzi date de cei de la Compania Naţională a Drumurilor. Cel mai mult a avut de plată un şofer care ar fi trebuit să achite companiei peste 28.000 de lei. 
Toate amenzile au fost anulate în instanţă după ce bărbatul a probat că avea rovininetă plătită dar pe chitanţă a fost trecut greşit numărul maşinii.
250 de lei, amenda minimă la rovinietă
Legea este astfel făcută încât, dacă treci şi de zece ori pe zi pe sub camerele de citire, eşti obligat să plăteşti tot de atâtea ori contravaloarea rovinietei plus pagube pentru că ai utilizat fără drept drumul naţional.

Sancţiunile sunt în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii, pleacă de la 250 de lei şi pot ajunge şi la 3.000 de lei. „Nu este în regulă să plăteşti de fiecare dată şi rovinieta şi paguba, ar fi suficient o dată. Dar legea este lege”, susţine Eugen Mănescu, directorul Drumurilor Naţionale , Sucursala Vâlcea.
Numai la Vâlcea, într-un singur an, au fost înregistraţi peste 14.000 de şoferi care circulau fara rovinietă, iar încasările din amenzi s-au ridicat la peste 30.000 de  euro. La nivel de ţară au fost depistaţi în trafic fără rovinietă peste 2 mil. de şoferi.

 
Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu: