Translate

vineri, 16 martie 2012

NOUL PLAN GOOGLE

Noul plan al Google stârneşte controverse în toată lumea


Google şi-ar putea rotunji veniturile, în viitor, prin înlocuirea tonurilor obişnuite de apel cu reclame plătite, scrie Investors.com.
Google, care s-a îndepărtat demult de originile sale de motor de căutare şi a lansat primul telefon mobil în 2009, vrea acum să înlocuiască sunetul pe care oamenii îl aud când dau un telefon.
Unii dintre posesorii de telefoane mobile îşi schimbă tonul respectiv cu o melodie, numită "ringback tone", pe care cei care îi sună o aud în telefon în locul "ţârâitului" obişnuit. Însă majoritatea nu au auzit de acest lucru sau nu au posibilitatea să o facă, astfel că Google vrea să fructifice acest "spaţiu mort", scrie Investors.com.
Gigantul IT a gândit în avans această mişcare, depunând încă din 2008 un patent referitor la reclamele prin "ringback tone". Conform acestuia, utilizatorii vor putea alege ce reclame să asculte, iar producătorii de reclame vor fi plătiţi în funcţie de cât timp sunt ascultate acestea. În schimbul ascultării reclamelor, utilizatorii pot primi până la 40 de minute de convorbiri gratuite pe lună, notează sursa.
Unii clienţi sunt furioşi, alţii ar accepta să asculte reclame dacă ar primi minute bonus
Google nu a anunţat încă momentul în care va implementa tehnologia, dar Investors.com notează că aproape sigur aceasta va fi profitabilă, din moment ce piaţa "ringback tone"-urilor va ajunge, în 2015, la 780 de milioane de dolari.
Unii oameni sunt furioşi pe ideea că sunt obligaţi să asculte reclame când vor să dea un telefon, alţii spun însă că ar accepta, dacă ar primi minute gratuite pentru acest lucru.
Ideea de reclamă prin "ringback tone" nu este nouă: India OnMobile a lansat serviciul în 2008, iar Ericcson a anunţat în 2011 că va implementa sistemul. Compania mobilă TonlaKazan din Turcia, înfiinţată în 2008, a lansat un an mai târziu o campanie de publicitate prin "ringback tone", în care au fost incluse reclame la Coca-Cola, Unilever şi Kraft.
Sursa: www.gandul.info-

Niciun comentariu: