Translate

joi, 15 martie 2012

PLANTA MINUNE SI.......... DINTII



O plantă-minune descoperită în Amazon va fi folosită ca remediu pentru durerile de dinţi şi va putea fi folosită chiar în locul injecţiilor cu anestezic.

O plantă care se găseşte în pădurea amazonaiană poate fi folosită pentru crearea unui analgezic mai eficient decât cele care se găsesc în prezent în farmacii şi spitale.Remediul natural este atât de eficient încât ar putea înlocui în viitor injecţiile cu anestezic în cazul mai multor proceduri, scrie dailymail.co.uk

De asemenea, gelul-minune creat pe baza plantei ar putea fi folosit pentru a elimina discomfortul simţit de bebeluşii cărora le cresc dinţii.Antropologul Dr. Fracoise Barbira Freedman de la Universitatea Cambridge a aflat de existenţa plantei cu peste 30 de ani în urmă, când a trăit o perioadă bună în mijlocul unui trib peruan. La un moment dat, a trecut prin dureri mari din cauza măselelor de minte, astfel că vracii satului i-au prescris un tratament bazat pe planta minune, acmella oleracea, iar durerea i-a trecut imediat.Câţiva ani mai târziu, le-a povestit câtorva colegi de la Cambridge despre planta-minune, iar aceştia i-au testat proprietăţile în laborator. 

Cu ajutorul unor extracte din această plantă, cercetătorii au creat un gel care blochează receptorii de durere aflaţi în terminaţiile nervoase. Gelul-minune ar putea fi lansat pe piaţă peste doi ani de zile.


Sursa: www.realitatea.net

Niciun comentariu: