Translate

luni, 19 martie 2012

PARINTI SI........COPII


'' Ce vreau să discut este mult mai general: tendința noastră ca societate de a izola copiii în ”locuri special amenajate”.''( http://homeschooling.urbankid.ro/2012/03/19/cercul-vicios-al-izolarii-copiilor/)
Cam asta  este esenta unui articol in care o mamica se vaita de faptul ca sunt ''discriminati"??!! copii prin izolarea lor in locuri special amenajate .  Am trait sa o vad si pe asta !
Nu este cazul sa ne miram .  Tot ce guverneaza viata este o segregare pe rase, regnuri, specii, varste , pregatiere sociala, afinitati etc. Oare pot trai leii in acelasi mediui cu rechinii, doar pentru faptul ca amandoua speciile traiesc pe Terra  si sunt specializate in a ...vana ? Vi se pare potrivit sa vedeti copii in azile de batrani si batrani la crese ? Oare au groparii aceleasi procupari cu.....bancherii, vidanjorii cu...stomatologii, actorii cu fierar betonistii  ?  Au pensionarii aceleasi obiceiuri , tabieturi sau  preocupari cu...studentii ? A intelege un copil care plange,  fara motiv , sau vorbeste tare in autobuz este acelasi lucru cu  a fi intelegator cu un batran ,care vorbeste tare  in acelasi loc , doar pentru ca este  ....surd . A merge cu propriul copil in orice loc , nu este nici  benefic si nici potrivit . Situatiile care pot sustine cu argumente solide aceasta afirmatie sunt multiple .  A fi intelegatori  unii cu ceilalti este o chestiune de educatie , bun simt si ..toleranta . Doar atat ! Nu cred ca este o discriminare daca batranii au coltul lor de table  in parc ca  nu se inghesuie pe ...topoganele celor mici si nici nu cred ca trebuie impuscata vrabia dor pentru faptul ca s-a kkt pe palaria ta .Trist este cu adevarat cand parintii nu au rabdare si intelegere  cu proprii copii , sau copii  adulti nu au rabdarea necesara cu ...parintii lor....Da, cam asa este croita viata ; fecundatie/zigot/morula/blastula/gastrula/pui/adult/batran/.......segregare pe ...etape de ..dezvoltare .

Niciun comentariu: